<< poprzedni odc.

BBC Earth
2018-09-26 (środa) 7:00

Brytyjskie fabryki jedzenia 3 - odcinek 4

Prowadzący przedstawiają tajniki wytwarzania produktów codziennego użytku. Odwiedzają wnętrza największych fabryk na świecie. Gregg Wallace wybiera się do fabryki, w której dziennie powstaje 80 tys. paluszków rybnych. Obserwuje, jak dostarczone bloki zamrożonego dorsza są cięte, otaczane mąką, panierowane i smażone.

Brytyjskie fabryki jedzenia 3   odcinek 5

następny odc. >>

BBC Earth
2018-12-21 (piątek) 7:05

Brytyjskie fabryki jedzenia 3 - odcinek 6

Prowadzący przedstawiają tajniki wytwarzania produktów codziennego użytku. Odwiedzają wnętrza największych fabryk na świecie. Gregg Wallace wybiera się do jednej z największych fabryk napojów bezalkoholowych. Dowiaduje się, że aromat owoców zostaje odseparowany od soku i dodany ponownie na ostatnich etapach produkcji napoju.

2018-09-27
7:00
BBC Earth

Wielka Brytania  

Prowadzący przedstawiają tajniki wytwarzania produktów codziennego użytku. Odwiedzają wnętrza największych fabryk na świecie. Prowadzący udaje się do jednej z największych na świecie fabryk majonezu w Holandii. Obserwuje proces powstawania produktu. Ogląda maszynę, która w ciągu minuty oddziela 1700 białek od żółtek.

Program przeznaczony dla widzów od lat 7.
Czas trwania: 1 h 00 min
Obsada: Ruth Goodman jako Herself - Presenter, Cherry Healey jako Herself - Presenter, Gregg Wallace jako Himself - Presenter,
 

Poprzedni i następny program na kanale BBC Earth.


<< 6:00 - Tajemnice muzeów 3

BBC Earth
2018-09-27 (czwartek) 6:00

Tajemnice muzeów 3 - odcinek 7

Program przybliża najsłynniejsze muzea na świecie oraz historie dotyczące słynnych arcydzieł, a także mniej znanych dzieł sztuki z ich zbiorów. W londyńskim National Maritime Museum twórcy dowiedzą się, co stało się z zaginioną ekspedycją arktyczną Franklina oraz jak przeżyć uderzenie pioruna na morzu

8:00 - Chemia smaku >>

BBC Earth
2018-09-27 (czwartek) 8:00

Chemia smaku - odcinek 2

Okazuje się, że chemia, biologia i fizyka mają wiele wspólnego z jedzeniem. Dzięki nim można lepiej poznać składniki, które lądują na talerzu. Zastosowanie specjalistycznej techniki fotografii umożliwi wejście w głąb niedostrzegalnego na co dzień mikroświata żywności, w którym najmniejszy szczegół ma znaczenie. Twórcy ...



Wyraź swoją opinie na temat tego programu.

 
Tytuł
 
Treść
 
Podpis
 
Prosze przepisać kod z obrazka w poniższe pole.
 
 

Dodaj opinię

 

Polecamy

     
TV 6
2025-04-20
15:45
6 / 10
Pilot Jan "Donald" Zumbach powraca do zdrowia w sanatorium. Dowiaduje się o wybuchu II wojny światowej. Nie udaje mu się dotrzeć do swojej jednostki. Jest zmuszony opuścić...
SCI FI
2025-04-20
19:10
Noe: Wybrany przez Boga - dramat przygodowy
5 / 10
Odległa przeszłość. Na skutek niegodziwości żyjących bez Boga potomków Kaina świat pogrąża się w zepsuciu i chyli ku upadkowi. Jedynymi ludźmi sprawiedliwymi,...
CANAL+ PREMIUM
2025-04-20
3:50
5 / 10
Rok 1913. Dwóch Polaków, Stankiewicz (Norbert Rakowski) i Wolski (Michał Żebrowski), ucieka przez śniegi Syberii z miejsca zesłania. Zbiegowie, by zgubić pościg, próbują...